НАШИТЕ КЪЩИ
 
Технология
   - Фундаменти
   - Подови конструкции

   - Стени и стенни панели
   - Тавани и покриви
   - Инсталации
 
Материали
 
ЦЕНИ за сглобяемо изпълнение

 
 
 
 
 
zamunda

Сглобяеми къщи "Хубав дом"

       Добре дошли на страницата на "Хубав дом". Ако Вие търсите комфортен, сигурен и топъл дом сте попаднали на точното място.
      Нискоенергийните сглобяеми къщи "Хубав дом" стриктно се придържат към най-съвременните тенденции в енергоефективните строителни решения.
     Строителството на къщите "Хубав дом" се извършва по системите сандвич-панел и скелетно-гредова конструкция.
    Материалите влагани в процеса на строеж са екологично чисти нямащи вредно въздействие върху човека и околната среда. Екипът ни е почерпал най-добрите световни практики по отношение на нискоенергийното строителство.

Къща с дървена конструкция

     Целта ни е да превърнем вашите представи за естетичен и красив дом в реалност, затова се съобразяваме с желанията Ви, чрез изпълнението на всякакви индивидуални архитектурни решения.
     В сайта ни са поместени много типове къщи с подробно описание и характеристики даващи детайлна информация относно технологията на строеж и възможностите на нашия екип от професионалисти.

Нашето мото е: "Най комфортен дом на най-конкурентна цена !"

      Съвременните тенденции в жилищното строителство налагат  стриктно съблюдаване нормите за енергийна ефективност, които стават все по строги. Според европейските норми нискоенергийна къща/сграда е тази, чиято годишна консумация на ел. енергия за отопление и охлаждане е в рамките на 30 - 70 kwh/m2. Най-разпространена в световен мащаб технология на строителство на нискоенергийни къщи е конструкцията от дървесина - природен материал, чиято устойчивост, плътност и дълготрайност човекът още не е успял да имитира.       Къщите с дървена конструкция напълно удовлетворяват съвременните изискванията за топлоизолация, звукоизолация, сеизмична и пожароустойчивост. Причините за налагането на дървото като строителен материал са физико-механически. От една страна лесното изпълнение на дървени конструкции спестява много време и средства, а от друга дървото притежава завидни якостни характеристики, независимо от вида и посоката на натоварване. При него вероятността за изкълчване е сведена до минимум. Поради тази причина, то поема натоварване на якост много по-надеждно, отколкото стоманата например.
      Друго преимущество на дървения материал е малкото собствено тегло. То влияе изключително благоприятно при появата на екстремни хоризонтални натоварвания като земетръс например. Отношението якост към собствено тегло, което е много важен конструктивен фактор има по-голяма стойност при дървото, отколкото при бетона и стоманата.
      Когато акцентът се поставя върху устойчивото строителство, дървото се разглежда от нова гледна точка като разкрива и функционалните си качества. То е предпочитан избор пред строителните материали на минерална основа, защото създава приятна атмосфера в помещенията. Това се дължи на свойството му да намалява влажността на въздуха, когато той е прекалено тежък и да отделя погълнатите водни пари, правейки прекалено сухият въздух приятен и здравословен.

       Екипът ни се е специализирал основно в изграждането на, сглобяеми къщи с дървена констругция с оглед на изброените по-горе предимства. При строителството им се използват екологични материали, които нямат вредно въздействие върху човека и околната среда.
      Основен топлоизолационен материал, който полагаме в дървената конструкция е минералната вата. Тя е доказала своите безспорни предимства в жилищното строителство като се отличава с отлични топлоизолационни, звукоизолационни и огнезащитни свойства. Минералната вата също е естествен материал, който няма вредно въздействие върху човека и околната среда.  За обшиване на вътрешните и външни стени съществуват различни варианти като най-често използвани материали са: гипсокартон,  гипсфазер, OSB, ПДЧ, дървена ламперия.       Използваните материали се съгласуват с индивидуалните предпочитания на клиента и неговите изисквания. Вие определяте как да изглежда Вашата къща и какви материали да бъдат използвани, като ние можем да Ви предложим различни варианти за да открием най-доброто решение. По подробна информация относно технологията на строителство е представена тук.

      Къщите построени от нас се отличават със следните безспорни предимства:

  • Бързо изграждане около 45 дена за къща от 65 – 70 м2
  • Екологични материали използвани при строителството
  • Липса на мокри процеси - по този начин се избягва образуването на конденз
  • Ниска трудоемкост – строителство без използването на тежка строителна техника и с малък екип от хора около 4 – 5 човека
  • Разнообразие – технологията ни на строеж позволява изпълнението на сложни архитектурни решения в зависимост от клиентските изисквания.
  • Отлична топлоизолация - бързо самоизплащане на инвестицията чрез редуциране разходите за отопление и климатизация. При нискоенергийната къща годишната консумация на ел. енергия за отопление и охлаждане е около 6 пъти по-ниска от консумацията при монолитна сграда стандартен тип при която консумацията на ел. енергия възлиза на 250 - 300 kwh/m2 годишно.
  • Ниска себестойност, продиктувана от намалените разходи за труд, срок на изпълнение и уникалността на технологията.
 
 
pagetop
pagetop
 
   
 
 Copyright *hubav-dom.com*, 2009.